בכנס הבינלאומי למידבור שנערך בנובמבר 2022 בקמפוס שדה בוקר המושב המיוחד לחקלאות מקיימת הציג כיצד פרדיגמות חשיבה שפעם היו רלוונטיות אך ורק לאזורים צחיחים עשויות להשפיע על חקלאות מחדשת ועל בטחון תזונתי.
רן דרזי, דוקטורנט מהיחידה למיחזור פסולות בנווה יער נתן הרצאה על טיפול חדשני בפסולת פלסטיק, כחלק מעבודת הדוקטורט שלו בהנחיית ד"ר רועי פוסמניק (מכון וולקני) ופרופ' יעל דובובסקי (הטכניון).
פסולת פלסטיק מהווה מטרד ומקור לזיהום סביבתי. טכנולוגיות המחזור הקיימות מתקשות להתמודד עם המאפיינים הייחודיים של פסולת פלסטיק ממקור חקלאי, וזו נשלחת ברובה להטמנה. המחקר מציע כיוון חדש לטיפול בפסולת פלסטיק בתהליך הידרותרמי – פירוק הפולימר למרכיבי היסוד בתוך מדיום של מים בטמפרטורה גבוהה ובלחץ הגבוה מלחץ האדים של המים. מטרות המחקר הינן בחינת מנגנוני פירוק של פולימרים נפוצים, ובנוסף, בחינת יתרונות התהליך והתאמתו לטיפול בפסולות מורכבות ממקור חקלאי. טיפול הידרותרמי ביריעת חיפוי קרקע רב-שכבתית המורכבת משני פולימרים שונים (פוליאתילן+פוליאמיד) הניב תוצאות מבטיחות. בתהליך ניתן לפרק את שכבת הפוליאמיד ולהפיק בחזרה את אבני הבניין המונומריים, בעוד שכבת הפוליאתילן יכולה כעת להמשיך את מחזור-החיים.