בשנה שחלפה התבשרנו על מימון של לא מעט תוכניות מחקר שיתבצעו בכל חמש הפלטפורמות של משק המודל. והפעם – תכנית בהובלת ד"ר שמוליק פרידמן מהמעון למדעי הקרקע, המים והסביבה (מכון וולקני) שזכתה למימון דרך קרן המדענית הראשית של משרד החקלאות. המחקר יתבצע בחלקת טיפולי הבסיס בפלטפורמת הגד"ש.
עד כה מנת ההשקיה של גידולי השדה האביביים-קיציים במשק מודל (ובכלל) נקבעה על פי ההתאדות הפוטנציאלית ומקדמי גידול של שה"מ, שלא לוקחים בחשבון בצורה ישירה את זמינות המים בחתך הקרקע שמאופיינת כחרסיתית ובעלת תאחיזת מים גבוהה. בנוה-יער יורדים כ-600 מ"מ בחורף ובעונת הגידול, שמתחילה באביב ומסתיימת בקיץ, עומק מי-התהום בחלקת גידולי השדה הוא בערך בין 1 ל-2 מטר. בתנאים אלו סביר שחלק משמעותי ולא ידוע של צריכת המים של הגידולים הוא מגשמי החורף וממי-התום הרדודים, בנוסף לצריכת מי ההשקיה. בפרויקט המחקר שאושר ננסה לפתח שיטה לאמידת מנת ההשקיה הדרושה להשלמת צריכת המים הרצויה (מבוססת על גישת DIDAS, https://app.agri.gov.il/didas/) על-פי מתח המים בעומק חתך-הקרקע מתחת לאזור השורשים, תכונות ההולכה והתאחיזה של הקרקע, עומק מערכות השורשים וצפיפות הטפטפות.
במקביל לפיתוח השיטה החדשה לקביעת מנת ההשקיה היומית, נאפיין את משטרי הרטיבות, המליחות והאוורור (ריכוזי החמצן) של הקרקע בגידולי שדה אביביים-קיציים לאחר עונת גשמים בקרקעות כבדות ואת ההשפעה של גידולי שירות ותוספת זבל חצי-מיוצב או קומפוסט על משטרים אלו.